Hjelp til fagskoler - nabovarsel

Denne hjelpesiden er ment for studenter som bruker demoversjonen av Byggesøknaden til skolearbeid. Klikk på bildene for å se full størrelse.

Nytt kommunenummer

Hvis du oppretta prosjektet og satte tiltaksmatrikkel før 31.12.2023, og tiltaksmatrikkelen ligger i en kommune som fikk nytt kommunenummer, har ikke kommunenummeret oppdatert seg automatisk. Du kan ordne det slik:

Sette_tiltaksmatrikkel_A.png

I neste bilde fjerner du den valgte tiltaksmatrikkelen ved å trykke på x, så klikker du på en i kartet for å velge den på nytt. Da blir kommunenummer oppdatert.

Sette_tiltaksmatrikkel_B.png

Så klikker du på sett som prosjektområde. Det hender at ting henger seg opp da. Hvis bildet blir stående og spinne lenge, kan du trykke på tilbake. Gå på innstillinger igjen som i forrige bilde, og sjekk om kommunenummeret på tiltaksmatrikkelen er blitt oppdatert.

Uten korrekt kommunenummer på tiltaksmatrikkelen, vil du ikke få sendt inn nabovarselet.

Innsending:

Legg inn fødsels- og personnummer på den testpersonen din fagskole har fått til rådighet.

Skriv inn otp her. Testpersonen blir sperra hvis det gjøres for mange feilede innlogginger, så skriv gjerne “otp” i klartekst i en teksteditor, kopier og lim inn.

Her skriver du inn qwer1234. Kopier helst inn her også.

Nå kommer du til forhåndsvisningen av nabovarselet. Da er det bare å sende det inn.


Når du har sendt nabovarselet, vil det dukke opp på prosjektoversikten under siste hendelser i prosjektet til høyre. Klikk på linken under for å laste ned en kopi av nabovarselet.

 

Etter ca. 30 minutter dukker dette opp: Nabovarsel prosessert av Altinn og distribuert til mottakere. Klikk på denne linja for å laste ned kvitteringen for nabovarselet. Dette er altså de som har mottatt nabovarselet. I demo-versjonen av Byggesøknaden vil distribueringen feile til alle reelle personer, siden dette går mot Altinns testmiljø.